browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tietoa Astraterrasta

Astraterra on roolipeli, joka on suunniteltu yhdessä lasten kanssa pelattavaksi eri-ikäisten pelaajien kanssa ja se sopii mainiosti myös aloittelijoille.

Astraterran ensimmäinen laitos julkaistiin vuonna 2014 ja vuonna 2018 julkaistiin Astraterran 2. laitos, jossa sääntöjä on uudistettu ja pelimaailmaa sekä erilaisia hahmovaihtoehtoja on laajennettu entisestään.

Astraterran 2. laitoksen pohja koostuu kahdesta kirjasta: Löytöretkeilijän oppaasta ja Kertojan käsikirjasta.

Löytöretkeilijän opas sisältää pelaamiseen ja omien sankarihahmojen luomiseen tarvittavat säännöt. Tarvitsen ainakin tämän kirjan Astraterran pelaamiseen. Löytöretkeilijän oppaaseen viitataan joskus myös pelaajan kirjana.

Kertojan käsikirja sisältää ohjeita pelinjohtamiseen ja omien seikkailujen luomiseen sekä laajemmin tietoa Astraterran maailmasta ja sen monenlaisista olennoista ja ihmeellisistä aarteista. Kertojan käsikirjaan viitataan joskus myös pelinjohtajan kirjana.

Edellä mainittujen peruskirjojen lisäksi Astraterraan on saatavilla erilaisia lisäosia ja materiaaleja, niin ladattavina tiedostoina, kuin painotuotteinakin. Ladattavat löydät tämän sivuston ladattavat-osiosta ja painotuotteet joko omasta verkkokaupastamme tai jälleenmyyjiltämme.

Tekijät

Astraterran alkuperäisen maailman ja säännöt on kirjoittanut ja suunnitellut Kultaisella lohikäärmeellä palkittu pelisuunnittelija ja Ironspine roolipelikustantamon perustaja, Miska Fredman.

Astraterran maailma ja säännöt on tehty yhdessä lasten kanssa. Fredmanin omat lapset ovat auttaneet muun muassa seikkailujen suunnittelussa, pelimaailman luomisessa, sääntöjen testauksessa sekä konseptikuvituksessa.

Kuvittajina Astraterrassa ovat toimineet aiemminkin Ironspinen peleihin kuvituksia tehnyt Hans Zenjuga ja Olli Juutilainen sekä Olli Hietala, Jouni Nummela, Jari Paananen, Simo Latvanen, Jonna Piltti, Nenne Valli ja Oskari Wäänänen.

Kustantaja

Astraterra roolipeliä ja sen oheistuotteita julkaisee kotimainen roolipelijulkaisija Ironspine.


Kommentointi on suljettu