browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Astraterran maailma

Olipa kerran uskomattoman suuri auringon ympärille rakennettu renkaan muotoinen maailma. Se oli astraterralaisten muinaisten esi-isien rakennustaidon ja teknisen osaamisen mestarinäyte. Se oli paratiisi, jossa lukemattomat kansakunnat elivät sovussa keskenään tuntematta sairauksia, vanhuutta tai pahuutta. Mutta sitten muinaisten parissa alkoi sikiämään katalista katalin sairaus – ylpeys. Ylpeys johti ylimielisyyteen ja ylimielisyys eripuraan kansojen välillä. Eripura johti lopulta sotaan, joka loppui vasta mahtavan rengasmaailman pirstouduttua kappaleiksi.

Osa renkaan kappaleista asettui vakaalle radalle kiertämään aurinkoa ja näistä muodostui nykyään Vyönä tunnettu alue, joka on myös Astraterran sivistyneen asutuksen keskus. Vyötä hallitsee kolme suurta valtakuntaa: Eskalonin kuningaskunta, Malorin imperiumi ja Arkadian kuningatarkunta. Lisäksi osa Vyöstä tunnetaan Joutomaana, joka on hurjan villiväen hallitsemaa aluetta.

Loput renkaan kappaleista puolestaan lähtivät putoamaan kohti aurinkoa. Näistä muodostuivat harvaan asutettu Pyörre, vaarojen täyttämä Myrsky sekä auringon paahtama Kurimus.

tähtimeri

Taivaan ääret

Astraterran saaria yhdistää valtava taivas. Se on kuin ääretön sinitaivas, jossa aurinkotuulten avulla lentävät aurinkopurjelaivat seilaavat.

Kuten merellä, myös taivaalla on säänsä. Valtavat pilvimassat ja ilmastorintamat kulkevat taivaalla luoden siellä tuulia, ukkosmyrskyjä tai tyyniä kohtia. Mitä kauemmas saarten rannoilta aurinkopurjelaivat seilaavat, sitä ohuemmaksi ja kylmemmäksi ilma käy. Tämän voi havaita myös taivaan pimentymisenä.

Taivaan ääret sanelevat missä laivat voivat seilata, sillä taivaan reunalla ilma ja lämpö alkavat haihtua olemattomiin. Lopulta painovoimakin katoaa. Taivaan äärien tuolla puolen on vain lohduton pimeys, jossa ei ole elämälle sijaa. Tästä syystä useimmat laivojen kapteenit pysyttelevät turvallisilla reiteillä Vyöllä ja Pyörteissä, vain kokeneet tai hurjapäiset kapteenit uskaltautuvat seilaamaan ryöväreiden ja eteep-ötököiden täyttämille kapeille reiteille Myrskyn reunalla. Vain hullu uskaltautuisi seilaamaan Myrskyn ja Kurimuksen halki, mutta niitäkin löytyy. Tosin kovin monet heistä eivät enää ole elävien kirjoissa kertomassa uskomattomia tarinoitaan matkoista paahtavan kuuman Kurimuksen halki.

Löytöretket

Suurin osa aurinkoa kohti vajoavista saarista hylättiin aarteineen jo vuosisatoja sitten ja nyt niille suoritetaan uskaliaita löytöretkiä alati ehtyvän eteriumin ja kallisarvoisten teknoaarteiden löytämisen toivossa.

Eterium on arvokas ja harvinainen aine, jonka avulla voidaan käyttää muinasten teknoaarteita ja muita ihmeellisiä laitteita sekä tuottaa tehokkaasti höyryvoimaa, joka toimii tätä nykyä Astraterran valtakuntien pääasiallisena voimanlähteenä.

Pitkään näitä löytöretkiä tehtiin yksityisten retkikuntien toimesta aurinkolaivoilla seilaamalla aina taivaiden ääriin saakka, kunnes muinaisten kaukoportit jälleen käynnistyivät.

Kaukoportit ja Löytöretkeilijäin seura

Kaukoporttien käynnistyminen johti uuteen löytöretkeilyn aikakauteen, kun monet rohkeat seikkailijat lähtivät tutkimaan minne kaukoportit johtivat ja raivaamaan tietä uusille matkustus- ja kauppareiteille.

Kaukoporttien tutkimista varten perustettiin Löytöretkeilijäin seura, joka toimii kaikissa suurissa valtakunnissa. Seura huolehtii siitä, että oikeanlaiset osaajat ja retkikunnat lähetetään suorittamaan tehtäviä ja välittää erilaisia toimeksiantoja löytöretkeilijöille.

Pelaajien sankarit kuuluvat oletusarvoisesti löytöretkeilijöiden seuraan, ja se onkin kätevä tapa saada pelaajat heti mukaan seikkailuihin minne tahansa Astraterrassa.