browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Media

Arvosteluja

Astraterra uutisissa Suomessa ja maailmalla

Youtubessa

Blogeissa ja muualla internetissä


Lehdistötiedotteet

Lähde löytöretkelle Astraterraan!

LEHDISTÖTIEDOTE, JULKAISUVAPAA 24.6.2014

Astraterra on ihmeellinen maailma, joka muodostuu lukemattomista miltei äärettömällä ja pohjattomalla sinitaivaalla leijuvista saarista ja mantereista. Saarten välillä matkataan aurinkopurjelaivoilla ja urheat sankarit tekevät löytöretkiä ikivanhojen teleporttien kautta Astraterran unohdettuihin osiin suurten rikkauksien toivossa.

Astraterra – Kokoperheen seikkailuroolipeli on yhdessä lasten kanssa suunniteltu perinteinen ”kynä ja paperi”-roolipeli, jossa eläydytään urheiden löytöretkeilijöiden rooliin. Peliä pelatessa syntyy ainutkertaisia tarinoita löytöretkeilevien sankarihahmojen seikkailuista Astraterran eksoottisessa maailmassa. Vaikka lapset ovat olleet mukana pelin kehityksessä,  pelisuunnittelussa on nykyaikaisten animaatioelokuvien tavoin huomioitu, myös aikuiset pelaajat.  ”Mahtava peli, sopivan simppelit mutta hyvin erilaisiin tilanteisiin taipuvat säännöt ja inspiroiva maailma sekä lapsille että aikuisille”, kirjoitti yksi Astraterran pelitestaajista palautteessaan.

Astraterra –  Kokoperheen seikkailuroolipeliä on kehitetty aktiivisesti hieman yli vuoden ajan. ”Kaikki lähti siitä,  kun halusimme kokeilla lasten kanssa jotain roolipeliä. En kuitenkaan löytänyt mitään suomenkielistä roolipeliä, joka olisi sopinut sellaisenaan myös pienemmille lapsille. Omien varhaisten roolipelikokemusten perusteella ajattelin, että vanhojen raunioiden tutkiminen on jännää ja hauskaa puuhaa, joten otimme sen pelin kantavaksi ajatukseksi”, kuvailee Miska Fredman, Astraterran pääsuunnittelija ja viiden lapsen isä. Tavoitteena on ollut tehdä klassisten seikkailukirjojen ja – elokuvien hengessä mukaansatempaava ja aloittelijaystävällinen seikkailuroolipeli, joka sopii kaikille 7-vuotiaista ylöspäin. Tehdyn pelitestauksen ja vertaisarvioinnin perusteella näyttää siltä, että tavoitteissa on onnistuttu ja nyt peli on valmis. ”Enää on jäljellä Astraterran sääntökirjan saaminen kansien väliin ja tämän rahoittamiseksi olemme aloittaneet Astraterran ennakkomyynnin Indiegogo-joukkorahoituspalvelun kautta”, kertoo Miska Fredman Astraterran nykytilasta. Suunnitelmana on julkaista Astraterra – Kokoperheen seikkailuroolipeli Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa, Ropeconissa, 25.heinäkuuta 2014.

Miska Fredman on julkaissut aiemmin kolme suomenkielistä roolipelikirjaa Ironspine – julkaisunimikkeen alla. Astraterran suunnittelussa on ollut mukana Miskan kolme vanhinta lasta sekä Ironspinen toinen kantava voima Samuli Ahokas. Lisäksi apuna on ollut muita roolipelisuunnittelijoita, pelitestaajia, oikolukijoita sekä kuvittajia. Astraterran lahjakkaisiin kuvittajiin kuuluvat mm. Olli Juutilainen (kansi), Olli Hietala, Simo Latvanen, Jouni Nummela ja Hans Zenjuga.

Lisätietoja


Kommentointi on suljettu