browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Olemus ja Höyry

Posted by on 15.6.2017

Tervehdys!

Lyhyt päivitys Astraterran 2. laitoksen tulevista uudistuksista.

 

Olemus

1. laitoksessa hahmoilla oli luonne ja tuntomerkit, joilla ei ollut kovin selkeää pelimekaanista merkitystä. Huomasin, että monet kuitenkin käyttivät hahmon luonnetta ja tuntomerkkejä pelatessa apu- tai haittanoppien antamiseen. Nämä piirteet on nyt yhdistetty uudeksi piirteeksi, jota kutsutaan Olemukseksi.

Olemus on useimmiten adjektiivi tai fraasi, joka kuvaa hahmon luonnetta tai fyysisiä piirteitä oleellisesti. Tästä saadaan kätevästi hahmoa kuvaava virke, kuten: ”Tohtori, joka on kirjaviisas” tai ”Tähtiritari, joka on kasvanut erämaassa”. Kirjassa tulee olemaan valmiita esimerkkejä erilaisista olemuksista, mutta niitä voi myös keksiä itse valmiiden esimerkkien pohjalta. Kullekin Olemukselle on myös annettu muutamia tavallisia tunnuspiirteitä (esimerkiksi, kirjaviisaalla saattaisi olla silmälasit tai hän saattaa lukea aina kun on hetki aikaa… joka tietysti voi johtaa vaikka siihen, että jotain oleellista jää omalla vahtivuorolla huomaamatta).

Jos pelaaja pystyy perustellusti hyötymään hahmon olemuksesta, tästä saa apunopan. Pelaaja voi myös halutessaan kääntää olemuksen merkittävällä tavalla haitaksi, tuoden peliin jonkun kimurantin tilanteen tai haitan hahmolle. Tässä tapauksessa hahmo saa pisteen Höyryä.

 

Höyry

Aiemmin tasapelit ratkaistiin käyttämällä piste Sisua, mutta tämä on saanut jonkin verran kritiikkiä osakseen – ja mielestäni ihan aiheesta. Uutena ominaisuutena hahmoilla on nyt Höyry, jota varten hahmolomakkeeseen tulee ”Höyrymittari”. Siinä missä Sisu kuvaa hahmon rohkeutta, sinnikkyyttä ja kuntoa, Höyry kuvaa hahmon intoa, tahdonvoimaa ja joskus ihan pudasta tuuria.

Hahmo saa Höyrypisteitä, kun hän toimii roolinsa mukaisesti (kullakin roolilla on kolme esimerkkiä asioista, joista saa höyryä) tai kun kääntää hahmon olemuksen haitaksi. Pelinjohtaja voi myös palkita pelaajia Höyrypisteillä erityisen sankarillisista tai inspiroivista tempauksista.

Höyrypisteitä voi käyttää joidenkin vaativampien roolien valttien käyttämiseen, lisäonnistumisiin tai uusintaheittoihin (pelaaja saa heittää haluamansa määrän noppia uudelleen).

 

 

Kommentointi on suljettu