browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Olentopedia: Ukkostaja

Posted by on 8.12.2014

ukkostaja

(Kuvitus : Hans Zenjuga)

Vielä hetki sitten ilma oli aivan tyyni, mutta jostain nousi yllättäen kova tuuli ja taivaalle alkoi kertyä tummia pilviä uskomatonta vauhtia.

“Mitä tämä on? Emmehän ole edes Myrskyssä ja sää muuttuu näin nopeasti. Jotain kummaa on nyt meneillä”, toteaa Troi.

“Kyllä. Tämä on erittäin mielenkiintoista. Harmillista, että jätin myrskymetrini kotiin, koska Tyynessä haarassa sää on nimensä mukaisesti yleensä  kohtuullisen vakaa”,  virkkoi  Mercus ajatuksissaan ja kaivoi kameransa esiin nahkaisesta olkalaukustaan.

Yhtäkkiä jostain puiden lomasta leiskahti kirkas salama suoraan retkikunnan eteen.

Batrotus veti nopeasti esiin jalosapelinsa, joka hohti ja säkenöi myrkypilvien tuomassa hämärässä. “Tuo ei tullut pilvistä!”, hän totesi.

“Minulla on aavistus, että olemme tekemisissä otuksen kanssa, josta olen toistaiseksi vain kuullut tarinoita Puolmatkan mekaanikkojen kerholla”, sanoi Tigera korvat luimussa ja karvat pystyssä.

Samassa hetkessä puiden yli loikkasi metallinhohtoinen otus, jolla oli kolme pitkää koipea ja yksi sinisenä hohtava silmä keskellä sen kananmunanmuotoista kehoa. Otus pysähtyi aloilleen retkikunnan eteen, ikään kuin se olisi tutkinut seuruetta arvioiden. Sen perästä ponnahti ylös ohut antenni, joka alkoi säkenöidä sähköisesti.

“Se on ukkostaja! Kaikki piiloon!”, Huusi Tigera ja loikki lähimmän kiven lohkareen taakse piiloon, minkä kintuistaan pääsi. Pari hänen häntäkarvaansa ehti kärventymään, kun ilman halki ampaisi äänekkäästi pamahtaen kirkas salama.

Kuvaus

Ukkostaja on villikone, jota tavataan erityisesti Myrskyn reunamilla, ei niinkään sen syvemmissä osissa, mutta joskus myös muuallakin Astraterrassa, erityisesti kovien myrskyilmojen yhteydessä.

Tavallisimmin ukkostaja muistuttaa kolmijalkaista mekaanista kirppua, jolla on yksi valoa hohtava silmä sekä perässä pitkä antenni, josta ukkostaja voi ampua salamoita tai toisaalta  johtaa siihen sähköä. Ukkostajat voivat liikkua kömpelön näköisesti pitkillä koivillaan taapertamalla tai ne voivat liikkua nopeasti tekemällä  huiman pitkiä loikkia vahvoilla koivillaan.

Ukkostajat luetaan villikoneisiin, koska niillä ei tunnu olevan varsinaista yhteyttä muinaisten rakennelmiin, mutta jonkinlainen yhteys niillä tuntuu olevan ukonilmaan ja sähköön.

Salaisuuksia ja huomionarvoisia seikkoja:

  • Ukkostajat voivat nostattaa tai tyynnyttää myrskyilman pienessä hetkessä
  • Ukkostajilla on ympärillään jonkinlainen voimakenttä, joka suojelee niitä kaikenlaiselta vahingolta. Tällä voimakentällä tuntuu olevan useita hyötyjä: sähkönvoiman varastoiminen akkuun ja ukkostajan suojelu vahingolta, lisäksi kenttä tuntuu toimivan jonkinlaisena ukkosen johdattimena.
  • Ukkostajat voivat ladata sähköä sisällään oleviin eteriumakkuihin korkeintaan 15 latausta. Yhdessä latauksessa on suunnilleen yhden eteriumkiteen edestä virtaa. Ne voivat käyttää lataamiseen miltei mitä tahansa sähkönlähdettä. Yksi salamanisku varaa akun kerralla täyteen.
  • Ukkostajat voivat luovuttaa sähköä  ampumalla salamoita tai ohjaamalla sähköä esimerkiksi johonkin koneeseen. Ukkostaja voi jopa käynnistää kaukoportit hetkeksi ja käynnistää ihmisen kokoisen elokoneen ikivoiman uudelleen.
  • Ukkostajat näkevät lämmön ja sähkön lähteet. Niiltä on helppo piiloutua, jos pudottaa sähkökäyttöiset aparaatit, pasauttimet ja tekkiesineet sekä eteriumit ja onnistuu peittämään oman lämpöjälkensä vaikka veden tai eristävien vaatteiden peitossa.
  • Konekieltä taitava mekaanikko tai tohtori voi yrittää kommunikoida ukkostajan kanssa, mutta ne ovat yleensä hiukan ylimielisiä saivartelijoita, joten niiden kanssa on syytä olla tarkkana mitä sanoo, tai voi saada salamasta tällin takamukseensa.
  • Jotkut ukkostajia tutkineet tohtorit väittävät, että Myrskyn alue pysyisi muodossaan ja Astraterran pilvimassat liikkuisivat ympäri tähtimerta muodostaen vakaan ilmaston nimenomaan ukkostajien ansiosta.

Seikkailuideoita:

  • Alue on kärsinyt jo pitkään kuivuudesta, mutta vanha löytöretkeilijä tietää ukkostajista. Yksikin sellainen  saattaisi tuoda sateen seudulle. Näin säästyisi kuihtuva sato täydelliseltä kuivumiselta ja paikalliset saisivat kylliksi viljaa selvitäkseen taas seuraavaan sadonkorjuukauteen. Mutta kuinka tuollanen loikkiva sähkökirppu olisi mahdollista saada paikalle tekemään sadetta?
  • Malorit ovat palkanneet salametsästäjiä nappaamaan ukkostajia jatkotutkimuksia varten. Retkikunta sattuu paikalle ja he onnistuvat löytämään ystävän toisistaan. Onnistuvat sankarit yhdessä ukkostajien kanssa karkottamaan kumipukuiset salametsästäjät.

Ukkostaja

Mahdollisesti vaarallinen

Keskikokoinen rakennelma

Kyvyt: Ketteryys 4, Kätevyys 2, Ryhti 2,Vahvuus 2, Valppaus 3, Älykkyys 2

Sisu: 1 per lataus. Esimerkiksi Ukkostaja jolla on akussaan 4 latausta toimii, kuten sillä olisi 4 Sisupistettä. Voit päättää latausten määrän (1 – 15) tai heittää 2n6.

Erikoispiirteet: Loikkakoivet (+3N hyppimiseen vaikka kauas saakka), Muuntajakenttä (Ukkostaja voi ottaa talteen sähköenergiaa esimerkiksi pasauttimen osumista tai muista sähkön lähteistä. Ukkostaja voi muuttaa jokaisen pisteen sähkövahinkoa yhdeksi lataukseksi, kunnes akku on täynnä. Tämän jälkeen akku ylikuormittuu ja ukkostaja vahingoittuu normaalisti), Ukonisku (+1-5N hyökkäykseen lähelle saakka, jokainen noppa vie yhden latauksen), Elektroinfranäkö (+1N lämpimien ja sähköisten esineiden ja olentojen sekä eteriumin  havaitsemiseen), Korjaaminen (+1N Korjaaminen), Säänhallinta (5N).

Säänhallinta:

Ukkostajat voivat muuttaa säätä. Erilaiset säätilat jaetaan viiteen eri tasoon ja yksi onnistuminen säänhallinta-heitossa antaa muuttaa säätä yhden pykälän jompaan kumpaan suuntaan. Yritys hallita säätä kuluttaa yhden latauksen ukkostajan akusta. Säätilat ovat: pouta, pilvinen, sade, ukkosmyrsky ja hirmumyrsky.


 

Tämä otus on lainaus tulossa olevasta Otus Mekanikus lisäosasta, josta löytyy kaikenlaisia elokoneita, omituisia vekottimia sekä muita keinotekoisia kummajaisia. Otus Mekanikuksesta on luvassa lisää tietoa jatkossa.

 

Kommentointi on suljettu