browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Ropecon 2015 raportti

Posted by on 19.5.2015

Kävimme Ropeconissa Espoon Dipolissa, joka oli tänä vuonna hieman poikkeukselliseen aikaan vuodesta. Tavallisesti Ropecon on järjestetty heinä-elokuun vaihteessa, mutta tänä vuonna toukokuunssa helatorstain jälkeisenä viikonloppuna. Syynä tähän oli Dipolin remontti, joka menee päällekkäin tavallisen tapahtuma-ajankohdan kanssa. Samasta syystä Ropecon järjestetään seuraavan kerran Helsingin messukeskuksessa.

Myyntipöytä notkui Astraterra-tavaraa Ropeconissa vielä perjantaina.

Myyntipöytä notkui Astraterra-tavaraa.

Poikkeava ajankohta ei kuitenkaan suuremmin näkynyt kävijöiden tai ohjelman määrässä. Astraterraa pelautettiin tälläkin kertaa useammassa pelipöydässä muun muassa Arhi Makkosen pelinjohtamana.  Lauantaina oli myös puheohjelmaa Astraterran tiimoilta. Kerroin kuluneen vuoden tapahtumista ja jatko suunnitelmista Astraterran suhteen. Esitelmän voi lukea täältä, mutta lyhyesti kerrottuna Astraterralle kuuluu seuraavaa:

  • Viimeiset Astraterran sääntökirjat myytiin Ropeconissa, joten koko 500 kirjan painos on nyt loppuunmyyty Ironspinen omasta varastosta.
  • Astraterraa on pelautettu ahkerasti niin Ropeconissa kuin Traconissakin. Pikaisen arvion perusteella Astraterraa on käynyt tapahtumissa pelaamassa reilusti yli sata pelaajaa, mikä on hurja määrä alle vuodessa.
  • Astraterra on osa Suomen Pelimuseon näyttelyä, joka avataan yleisölle tammikuussa 2017. Nähtävillä on julkaistua materiaalia, sekä ennen julkaisematonta kehitysaikana kertynyttä materiaalia. Suomen Pelimuseolla on parhaillaan käynnissä joukkorahoituskampanja näyttelyn laajentamiseksi. Lue lisää täältä: www.suomenpelimuseo.fi
  • Astraterran kääntäminen englanniksi on ollut tovin tauolla, mutta jatkuu taas kesän kynnyksellä.
  • Pelaajien tekemiä seikkailuja ollaan saatu mukavasti jakoon tänne Astraterran kotisivuille ladattaviin ja lisää seikkailuja sekä muuta materiaalia otetaan mielellään vastaan jatkossakin. Helpoin tapa toimittaa materiaaleja on esimerkiksi linkittämällä editoitava tiedosto yhteydenottolomakkeen kautta.  Tarkempia ohjeita tästä on luvassa piakkoin.
  • Virallisia lisäosia on edelleen tulossa ainakin Otus Mekanikus olentopedia-lisäosa ja Mutkia matkassa -seikkailu, mutta myös muuta on suunnitteilla. Ennakkotilaajille Otus Mekanikuksen olisi tarkoitus ilmestyä heinäkuussa ja Mutkia Matkassa viimeistään elo-syyskuussa.

Mitä seuraavaksi?

puolikonepiraatti2Aiemmin mainitut lisäosat ja englanninkielinen käännös ovat selkeitä seuraavia tavoitteita, mutta mietinnässä on myös uusittu laitos Astraterrasta. Kirjoja saattaa löytyä vielä Fantasiapelien tai Puolenkuunpelien varastosta muutamia kappaleita, mutta niiden ollessa loppu toistaiseksi ainoa vaihtoehto on Astraterran pdf-versio, kunnes saamme toisen laitoksen julkaisukuntoon.

Toisen laitoksen suhteen tavoitteena olisi tehdä hieman erilainen versio Astraterrasta, joka olisi helpommin lähestyttävä myös niille, jotka eivät ole roolipelejä ennen pelanneet. Mutta palataan tähän, kun saamme edistettyä asiaa.

Muuta ajankohtaista

Päivitimme Astraterran sivut kaksikielisiksi, joten lähiaikoina sivuston englanninkielinen osuus alkaa laajentumaan. Lisäksi päivitimme myös Ironspinen kotisivut.

Pelihommien ohella olen alkanut tekemään kaikenlaisia nörttiaiheisia videoita suomeksi Youtuben Nörttikavanalla. Toistaiseksi olen tehnyt videon tai pari kuukaudessa aina ehtiessäni ja tarkoitus olisi tehdä erilaisten unboxing-videoiden ohella myös lyhyitä esittelyjä ja arvosteluja pöytäpeleistä sekä mahdollisesti myös jotain miniatyyrien maalaamiseen liittyvää. Nörttikanavaan voi tutustua täällä.

Nörttikanavalta tuttu Ragnar oli auttelemassa myyntihommissa sen minkä seikkailuhommiltaan ehti.

Nörttikanavalta tuttu Ragnar oli auttelemassa myyntihommissa sen minkä seikkailuhommiltaan ehti.

Kommentointi on suljettu