browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tulevaisuuden näkymiä

Posted by on 2.5.2016

mutkia_matkassa_kansi-obscover

Astraterralla on pian ikää pari vuotta ja sääntökirjat ovat olleet loppu jo hetken aikaa. Sääntökirjoja on kyselty kovasti ja olenkin yrittänyt pohtia ratkaisua tähän jo hyvän aikaa. Mielekästä ratkaisua on kuitenkin ollut hankala löytää. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että saamme Astraterran sääntökirjan taas valikoimiimme lähiaikoina pehmeäkantisena versiona. Tästä tarkemmin hieman tuonnempana, mutta tämä on myös muuttanut suunnitelmiamme Astraterran jatkon suhteen. Kaikenlaista on tapahtunut aivan viime aikoina ja suunniteltuna tulevan varalle.

Uusi laitos vai lisäopus?

otus-mekanikus-kansi-webMielessä on ollut tehdä Astraterrasta kokonaan uusittu laitos, mutta kun olen asiaa tarkemmin pohtinut, en ole keksinyt oikein mitään, mikä ei olisi korjattavissa peruskirjaa laajentavilla lisäosilla. Aimmin teettämäni kyselyn perusteella ihmiset olivat pääsääntöisesti erittäin tyytyväisiä pelin sääntöihin ja sisältöön noin yleisesti. Kyselyn vastauksissa nousi kuitenkin esiin muutamia asioita, joita olisi hyvä parannella. Yksi näistä seikoista oli hahmojen kehitys. Olen kuitenkin pohtinut asiaa siltä kannalta, että olisi kenties mielekkäämpää pitää peruskirja hieman yksinkertaisempana, kuten se on nyt, mutta tehdä esimerkiksi jonkinlainen lisäosa, jossa on lisää vaihtoehtoja hahmojen kehittämiselle ja kenties jopa jokunen uusi laji ja roolikin.

Tällä hetkellä siis näyttää siltä, että uusi laitos ei ole vielä ajankohtainen ja tarpeeksi perusteltu, joten sen sijaan odotettavissa on lisäosia jollain aikataululla.

Nyt Astraterraan on saatavilla kaksi lisäosaa, Otus Mekanikus -olentolisäosa sekä Mutkia Matkassa -seikkailulisäosa pdf-muodossa. Lisäosat on suunniteltu helposti tulostettavaan muotoon ja ne ovat saatavilla DrivethruRPG ja RPGnow -verkkokauppojen kautta.

IMG_pe0rg0

Erikoisnopat ja kortit

Toinen seikka joka on ollut mietinnässä jo pitkään ovat Astraterraa varten suunnitellut erikoisnopat, sekä kortit. Olen onnistunut hieman ottamaan selvää mistä näitä saisi ja luultavasti palaamme näihinkin aikanaan. Tein jopa muutaman testinopan kokeillakseni miten tällaiset erityisnopat toimisivat pelissä ja ainakin toistaiseksi kokemukset ovat olleet positiivisia.

Korteille taas voisi olla käyttöä mm. seikkailujen ja haasteiden suunnittelussa, aarteiden arpomisessa ja miksei myös hahmojen kehityksen seuraamisessa. Katsotaan mitä näiden suhteen vielä keksitään, kunhan ehditään 🙂

Kartat

Muun harrastelun ja roolipelisuunnittelun ohella olen piirrellyt karttoja Marraskuusta 2015 lähtien ja jakanut näitä karttoja omassa henkilökohtaisessa blogissani. Kartat eivät ole kaikki suunniteltu Astraterraa ajatellrn, mutta monet kartoista varmasti soveltuvat helposti myös Astraterran seikkailuihin. Minulla on myös Patreon-projekti, jossa tarjoan tukijoille mahdollisuuden päästä käsiksi suurempaan valikoimaan karttoja kuukautta muita ennen.

Maailmanvalloitus suunnitelmat

Taustalla on tapahtunut myös muuta. Jukka Särkijärvi on kääntänyt Astraterran perussääntökirjaa englanniksi ja työ alkaa olla jo loppusuoralla. Toki tämän jälkeen kirja pitää vielä taittaa ja niin edelleen, mutta on hyvinkin mahdollista, että loppukesästä – tai ihan viimeistään syksyllä Astraterrasta pääsevät nauttimaan myös englanninkieliset perheet. Haemme myös kääntäjää Astraterran kääntämiseksi ruotsinkielelle naapurimaan markkinoille. Kiinnostuneet voita ottaa yhteyttä osoitteeseen info (ät) ironspine.com tai yhteyslomakkeen kautta.


Tällaisia uutisia tällä kertaa. Eli kaikenlaista on tapahtumassa ja kannattaa siis pysyä kuulolla. Palataan asiaan!

Kommentointi on suljettu