browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Tyyntä myrskyn edellä… vai miten?

Posted by on 5.12.2014

Kauheeta, kun on ollut hiljasta viime aikoina. Mutta, Astraterraa ei ole unohdettu – ei suinkaan! Meillä on ollut tässä uutta materiaalia työn alla, mutta siviilielämän koukerot ovat onnistuneet haukkaamaan syyskaamoksen ohella oman osansa Astraterraan suunnitellusta ajasta ja jaksamisesta. Mutta selittelyt sikseen.

Meillä on tässä lisämateriaalia työnalla ja pitäis varmaan alkaa vähän muitakin juttuja tässä jo miettimään, kun Ropecon on tänä vuonna jo toukokuussa.

Ropeconiin on tulossa ainakin yksi seikkailujen sarja, eli minikampanja, lisää otuksia sekä mitä ilmeisimmin myös lisävarusteita. Jos rahkeet riittää, luultavasti yksi lisäri myös konkarisankarien kehittämiseen eri tavoin ja hieman lisää valikoimaa ja vaihtoehtoja hahmonluontiin. Mutta ei mennä vielä asioiden edelle. Joka tapauksessa ennakkotilaukseen osallistuneet saavat käsiinsä ennen muita pdf-versiot Mutkia Matkassa minikamppanjasta (jossa tulee olemaan muun muassa eteeppejä, maloreita ja aurinkopurjelaivoja!) sekä Otus Mekanikus olentopedia-laajennuksesta. Näihin palataan vielä, kun asiat etenevät sopivaan pisteeseen.

Kaukoporteista ja keskuspilareista

Tuossa taannoin esitettiin kysymys siitä, miten nuo kaukoportit kytkeytyvät toisiinsa tai toisiin keskuspilareihin. No, piirsin tästä tällaisen havainnollistavan kuvan.

kaukoportit

Kuva yrittää esittää tilannetta, jossa on kaksi erillistä keskuspilaria ja niiden lähistöllä muutamia kaukoportteja. Kaukoportit siis toimivat paikallisen keskuspilarin voimanlähteen avulla ja liikkuminen alueellisten kaukoporttien välillä onnistuu helposti. Yhden keskuspilarin yhteydessä on yleensä muutamia tai korkeintaan kymmenkunta kaukoporttia. Tyypillisesti kaukoportit ovat korkeintaan tuhannen kilometrin säteellä niiden keskuspilarista.

Pidemmät siirrot vaativat yhteyden toiseen keskuspilariin, ja tässä tapauksessa voi tulla hieman enemmän mutkia matkaan. Nimittäin, voi olla, että toisen alueen keskuspilari ei ole lainkaan päällä, jolloin yhteys toimii meno suuntaan, mutta paluuta varten paikalliset kaukoportit vaativat paikallisen keskuspilarin voimanlähteeksi. Keskuspilarien kantama tuntuu olevan miltei rajaton, joten kunhan keskuspilari on toiminnassa, siihen kytkettyjen kaukoporttien kautta voi siirtyä käytännössä minne tahansa Astraterraan.

Olemassa on myös viisi tunnettua superporttia, joiden kautta voidaan siirtää vaikka kokonaisia aurinkopurjelaivoja. Toimivia portteja on toistaiseksi vain Port Arcossa, Titaniassa sekä Presiumin Myrskylinnakkeessa. Puolmatkassa ja Kuunkuilussa on myös superportit, mutta niitä ei ole vielä saatu käynnistettyä.

Tavallisten ja superporttien lisäksi on löydetty myös muita erikoisempia siirtolaitteita, joista monet on kätketty ja niiden käynnistäminen ei onnistu tavallisten porttien tapaan. Aina ei edes löydy mitään laitetta, joka näyttäisi kaukoportilta. Epäillään, että jotkut olennot kuten slenkut ja jopa kähvelöt hyödyntäisivät kaukoporttiverkoston tuntemattomia osia liikkuakseen Astraterrassa huomaamattomasti.

Eteriumin ja jalohopean harvinaisuudesta kyseltiin

Eteriumia vertaisin arvossa ja yleisyydessä kultaan villissä lännessä. Sitä on olemassa, paikoin tiedetään isojakin esiintymiä, mutta harmillisesti isommat esiintymät ovat tavallisesti sellaisissa paikoissa joihin useimmat eivät mielellän haluaisi lähteä. Nimittäin Myrskyssä, Joutomailla ja Kurimuksessa.

Jalohopea on puolestaan vähän vaikeampi, koska siinä kyse on materiaalista, jota ei pystytä enää tuottamaan. Enimmäkseen sitä louhitaan muinaisten kaupunkin raunioista, tähtilaivojen hylyistä ja elokoneiden rungoista. Jalohopeakaan ei varsinaisesti ole vielä harvinaista, mutta hyviä kaivauksia tuntuu löytyvätn yhä vähemmän. Jalohopeaa voisi ehkä verrata jossain määrin jalokivien louhimiseen.

Lisää ladattavaa

Tarkoitus olisi vielä hieman hioa näitä satunnaistaulukoita ja edelleen minulla on muutama seikkailu rästissä, jotka pitäisi saada vain tänne ladattaviksi. No, eiköhän tämä ala tapahtumaan pikkuhiljaa.

Mutta, Löytöretkeilijäin seuran viralliset Olentopedian arkkiarkiston olentohavaintolomakkeet ovat vihdoin täällä ladattavissa. Lomakkeen voi kätevästi ladata ja tulostaa löytöretkille mukaan. Näiden palauttamisesta paikalliseen Olentopedian arkistoijalle on kuulemma luvattu palkkio. Taisi olla 2n6 kultarahaa?

(Tehty lisäyksiä ja korjauksia 7.12.2014)

 

Kommentointi on suljettu