Tänään tehtiin uudet hahmot Astraterraan uusituilla hahmonluontisäännöillä. Uudet vaihtoehdot herättivät kiinnostusta vaikka joistain uudistuksista syntyikin hiukan keskustelua. Meillä oli peliporukoissa myös uusi pelaaja: 6-vuotias tyttäreni, joka oli ensimmäisen laitoksen pelitestin aikoihin vasta suunnilleen kolmevuotias.
Uudet lajit ja roolit
Uusista lajeista ja rooleista syntroidi ja varjo herättivät heti kiinnostusta. Peliporukkaan tulikin saman tien kaksi varjoa – kumpikin hieman eri painotuksilla. Pitkänenäinen tenkku herätti myös kiinnostusta, mutta tälle kierrokselle tenkku ei vielä päässyt testiin, eikä myöskään kulkuri. Voi olla, että näitä täytyy vielä hieman tuunata ennen julkaisua. Muistan, kuinka ensimmäisessä laitoksessa Tohtori kävi myös läpi useampia muutoksia, kunnes päätyi nykymuotoonsa.
Ihmismäistä elokonetta muistuttavan syntroidin lajipiirteet, eli erilaiset erikoiskyvyt herättivät hieman keskuskestelua ja niitä hiottiin jo hahmonluonnin yhteydessä uuteen uskoon. Laji on ollut ylipäätään aika konstikas suunnitella. Muinaisten rakentamasta androidista on helppo tehdä ylivoimainen muihin lajeihin nähden, tai toisaalta sen saa helposti näyttämään liian heikolta sen alkuperään nähden. Uskon, että tämä tulee myös vielä vaatimaan viilaamista, vaikka idea alkaakin olla jo aika hyvällä mallilla.
Uutta ja vanhaa
Myös vanhat lajit ja roolit ovat uudistuneet. Vanhat lajit ovat saaneet tarkennuksia ja lisäyksiä niiden aiempiin lajipiirteisiin. Esimerkiksi ihmiset saivat hieman kiinnostavamman uuden lajipiirteen, joka antaa heittää halutun määrän noppia uudelleen kerran päivässä. Ja kimeroilla on uudessa laitoksessa oma taulukko, josta saa valita tai heittää kaksi ”eläimellistä piirrettä” hahmolleen. Uuteen porukkaan luotu kimera-huimapää sai lajipiirteikseen ”nopea” (+1N takaa-ajoon, väistelyyn ja hyppyihin) sekä ”hämäränäkö” (näkee hämärässä valossa, yhtä tarkasti kuin päivänvalossa, mutta ilman värejä). Nämä sopivatkin hienosti leopardikimeralle.
Vanhat roolit saivat ehkä suurimman yksittäisen sääntöuudistuksen nimittäin jokainen rooli on saanut oman taitopuunsa, joka on sekoitus valtteja ja muita edistysaskeleita hahmon kehitykseen. Tämä mahdollistaa erilaisempien hahmojen luomisen vaikka ne olisivat samaa roolia. Alussa hahmot saavat roolinsa tunnusvaltin ja voivat ottaa ensimmäisen askeleen taitopuussa.
Joustavat kyvyt
Vaikka aiemmin hahmot oli nopea luoda, koska hahmon kyvyt määrittyivät pitkälti lajin perusteella, ei hahmojen luonti tuntunut yhtään sen hankalammalta edes porukan nuorimman mielestä, kun pelaajat saivat jakaa kykyihin 6 pistettä kunkin lajin pohja-arvojen lisäksi. Näin saatiin hahmoista paljon monipuolisempia, mutta jotain pientä tuo vielä vaatii, jotta eri lajeista tulisi hieman erilaisempia. Nyt ne eivät kykyjen puolesta erotu toisistaan mielestäni kylliksi.
Seikkailu sai odottaa
Tällä kertaa emme vielä päässeet seikkailuun kiinni, koska jäimme keskustelemaan hahmojen sisun määrästä ja vahinkosäännöistä. Tämän pelikerran myötä havahduin, että edelliset pelitestit alkoivat melkein neljä vuotta sitten ja silloin keskustelut olivat hyvin erilaisia. Nyt lapsilla on jo enemmän kokemusta roolipelaamisesta ja pojat ovat molemmat suunnitelleet omia pelejä. Tästä pelitestistä tulee varmasti mielenkiintoista, koska hyviä kehitysideoita ja päteviä mielipiteitä tuli jo nyt enemmän kuin saatoin odottaakaan.
Nyt kun hahmot on luotu, olisi tarkoitus päästä seuraavaksi itse pelaamiseen kiinni. Tästä lisää ensi kerralla… ja ehkä mahdollisesti myös teknoaarteita koskevista uudistuksista.